søndag den 12. juni 2016

Rabarber/chamallows is og lakrids granola

Jeg har igen i dag stået og forsøgt mig med nogle nye, anderledes opskrifter, og jeg synes selv, de er blevet helt gode, så derfor vil jeg dele dem med jer.

RABARBER/CHAMALLOWS IS

Ingredienser:
8 haribo chamallows
200 g rabarber i små stykker
90 g sukker
Revet skal af 1/4 appelsin
2 dl vand
2 dl yoghurt nature
1,5 dl fløde

Fremgangsmåde:
Kog rabarber, sukker, appelsinskal og chamallows i vandet i 20 minutter ved svag varme.
Bland yoghurt og fløde i en skål.
Si saften fra rabarberne og hæld saften i yoghurt/fløde blandingen og rør godt rundt.
Kom blandingen i en stor skål, to mindre skåle eller fire glas (afhængig af om du vil portionsfordele på forhånd) og frys det ned.













LAKRIDS GRANOLA
 
Ingredienser:
100 g havregryn
100 g grofthakkede mandler
50 g hørfrø
50 g kokosmel
50 g græskarkerner
3-4 spsk flydende honning
1 spsk vaniljeessens
100 g finsk lakrids
50 g hakket hvid chokolade

Fremgangsmåde:
Bland havregryn, mandler, hørfrø, kokosmel og græskarkerner sammen i en skål.
Tilsæt honning og vaniljeessens og rør godt rundt.
Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir og sørg for at brede det godt ud.
Hak lakridserne i halve og fordel dem oven på blandingen.
Bag det i ovnen på 150 grader (almindelig ovn) i 25 minutter.
Når granolaen tages ud, drysses chokoladen straks over, så den kan smelte ned i blandingen.
Afkøl det og hæld det i en ønsket beholder.
Spis det på yoghurt, skyr, ymer, is eller som den er med mælk på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar