mandag den 23. maj 2016

Guldbarre udfordring: hvid knas

Så er det tid til at starte denne uges guldbarre udfordring, og jeg starter med hvid knas. Med denne guldbarre endte jeg med at lave småkager med chokolade karamel og hvid chokolade. Det er ikke så besværligt, som det måske lyder.










Ingredienser:

DEJ:
200 g smør
300 g hvedemel
100 g sukker
Lidt mælk
 
FYLD:
1 dåse kondenseret kakaomælk
45 g hvid guldbarre med knas

Fremgangsmåde:

DEJ:
Smelt smørret i en gryde.
Hæld hvedemel og sukker i en skål.
Hæld det smeltede smør i skålen og ælt dejen sammen.
Tilsæt en smule vand til dejen er fast og kan rulles ud.
Rul dejen ud og skær 8 runde småkager.
Bag dem i en 200 grader varm ovn (almindelig ovn) i 20 minutter.
Lad dem køle af.

FYLD:
Stil dåsen med kondenseret kakaomælk i en gryde, dæk dåsen helt med vand og sæt låg på gryden.
Kog dåsen i 3 timer.
Kig til det ca hver halve time og hæld mere vand i, hvis der er fordampet for meget.
Lad dåsen køle af, åbn den og hæld den karameliserede kakaomælk over i en skål og rør det hurtigt rundt.
Fyld en god sjat chokolade karamel på fire af småkagerne.
Riv den hvide chokolade fint og drys et godt lag oven på karamellen.
Læg de fire bare småkager ovenpå.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar