tirsdag den 20. januar 2015

Kaffegranita

Tirsdag er jo vores hygge/slikdag, og i dag prøvede jeg at lave en ny spændende dessert, og når det er lidt anderledes ting, som lykkedes for mig, har jeg jo en tendens til at lave et blogindlæg om dem, og denne fortjener en plads herinde. Det er kaffegranita. Jeg havde ikke hørt om det før, men for dælen hvor smagte det bare godt, selv om det er så simpelt.

Ingredienser:
75 g rørsukker
5 dl stærk kaffe
En kvart liter piskefløde
2 spsk flormelis
Hakket eller revet chokolade

Fremgangsmåde:
Bryg kaffen.
Opløs sukkeret i den varme kaffe.
Lad kaffen køle af og stil i fryseren i en skål.
Rør forsigtigt i den hver halve time med et piskeris for at samle krystallerne på toppen.
Pisk fløden til skum og rør flormelis rundt i den.
Fordel kaffen i fire høje glas.
Top den med fløden og det hakkede/revede chokolade.
 
 

1 kommentar: