tirsdag den 12. november 2013

Vegetarkursus - del 7

Ja, så kom der en ekstra gang oveni vegetarkursus, som jeg forklarede i sidste uge. Igen har jeg en masse opskrifter med hjem til jer. De fem første opskrifter var samlet som en tapas tallerken til forret.

BUNDLØS SQUASHTÆRTE

Ingredienser:
Ca 400 g squash
1 spsk salt
2 spsk olie
2 æg
2 spsk piskefløde
Ca 1 spsk oregano
Peber
2-4 fed hvidløg
75 g revet ost

Fremgangsmåde:
Squash rives og drysses med salt.
Trækker 1 time, skylles godt og snuges fri for væde.
Blandes med de øvrige ingredienser, men lidt af osten gemmes.
Massen hældes i en flad smurt form.
Resten af osten drysses over.
Bages ved 200 grader (almindelig ovn) i 20-30 minutter, til æggemassen er stivnet.

SELLERIFRITTER MED SKORDALIA

Ingredienser:
Selleri efter behov
Sorte birkes 
Salt og peber.
2 store kartofler
3 fed hvidløg
Lidt salt
1/4 dl citronsaft
½ dl olie

Fremgangsmåde:
Selleri skrælles og skæres i tynde stave.
Vendes i lidt olie, lægges på en bradeplade med bagepapir, drysses med sorte birkes og krydres med salt og peber.
Baged ved 180 grader (almindelig ovn) i ca 20 minutter.
Kartoflerne skrælles, halveres og koges.
Moses mens de endnu er varme sammen med hvidløg og salt.
Tilsæt langsomt citronsaft og olie.
Smag til med salt, citronsaft, hvidløg og olie.

BAGTE TOMATER MED PARMESAN

Ingredienser:
7 tomater
Salt og peber
3 spsk rasp
2 spsk olie
3 spsk parmesan
Hvidløg
Lidt smør

Fremgangsmåde:
Der skæres et låg af tomaterne (lågene gemmes), og tomaterne udhules.
Drysses med salt og peber.
Raspen blandes med olie, parmesan og hvidløg.
Lågene hakkes og blandes i.
Blandingen fordeles i tomaterne.
En smule smør lægges på hver.
Sættes i ovnen ved 200 grader (almindelig ovn) i ca 15 minutter.

HAVREKIKS

Ingredienser:
30 g smør
1 dl kogende vand
4 dl havregryn
1 knivspids bagepulver
½ tsk salt

Fremgangsmåde:
Smør og kogende vand blandes sammen, til smørret er smeltet i vandet.
Havregryn hældes i blandingen, grynene blendes med en stavblender.
Bagepulver og salt tilsættes.
Ælt dejen sammen.
Rul den ud i 2 mm tykkelse og skær/stik kiks i den ønskede størrelse.
Lægges på en bageplade med bagepapir og prikkes med en gaffel.
Baged ved 175 grader (almindelig ovn) i ca 15 minutter.
Afkøles inden servering.

GUACOMOLE

Ingredienser:
8 butterbeans
1 avocado (godt moden)
2 tsk citronsaft
1 tsk basilikum
1 fed hvidløg
25 g finthakket peberfrugt
25 g finthakket løg
50 g finthakket tomat
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Butterbeans sættes i blød i koldt vand i 12-24 timer.
Kog dem i 1 time og 1 kvarter.
Avocadoen og butterbeans moses sammen med citronsaft, basilikum og hvidløg.
Peberfrugt, løg og tomat vendes i.
Smages godt til med salt og peber.

SALAT

Ingredienser:

SALATEN:
2 dele rødbede
1 del pastinak
1 del porre

DRESSINGEN:
½ dl valnøddekerner
4 spsk vand
2 spsk citronsaft
Revet peberrod efter smag
Salt og peber

Fremgangsmåde:

SALATEN:
Rødbede og pastinak rives groft.
Porre strimles så tyndt som muligt.

DRESSINGEN:
Valnøddekernerne blendes fint sammen med de øvrige ingredienser, undtagen peberrod.
Dressingen smages til med peberrod, salt og peber.
Dressingen hældes ud over salaten og blandes godt rundt.

BONDEPIE

Ingredienser:

BUNDE:
100 g grahamsmel
100 g hvedemel
100 g smør
Lidt salt
Lidt koldt vand

FYLD:
500 g kartofler
40 g smør
2 fed hvidløg
2 porrer i ringe
Lidt olie
1 knivspids cayenne
½ revet muskatnød
Salt og peber
150 g revet ost

Fremgangsmåde:

BUNDE:
Mel, smør og salt smuldres til det ligner savsmuld.
Samles hurtigt med lidt koldt vand til en ensartet dej.
Dejen skal ikke æltes.
Dejen rulles tyndt ud og stikkes ud til bunde, som passer i muffin forme.

FYLD:
Kartoflerne skures og koges møre med skrællen på.
Porrerne dampes i lidt olie.
Kartoflerne mases (de skal ikke moses helt ud - der skal være lidt klumper i) sammen med smør, porrer, hvidløg, cayenne, muskat, salt og peber.
Fyldet smages godt til og fordeles i bundene.
Drysses med ost.
Bages ved 200 grader (almindelig ovn) i ca 20 minutter.

KOKOSTÆRTE MED CHOKOLADECREME OG VANILJEMARINERET ANANAS

Ingredienser:

KOKOSTÆRTE:
4 pasteuriserede æggehvider
140 g sukker
140 g kokos

CHOKOLADECREME:
50 g smør
75 g chokolade
30 g flormelis
2 pasteuriserede æggeblommer
Evt vaniljesukker

ANANAS:
½ frisk ananas
1½ dl vand
Saft fra ½ citron
90 g sukker
1 stang vanilje

Fremgangsmåde:

KOKOSTÆRTE:
Æggehviderne piskes godt og sukkeret piskes i lidt ad gangen.
Kokosmelet vendes forsigtigt i.
Dejen kommes i en smurt springform.
Bages ca 40 minutter ved 175 grader (almindelig ovn).

CHOKOLADECREME:
Smørret smeltes, chokoladen smeltes i, flormelis sigtes i og æggeblommer røres i.
Chokoladecremen hældes på den afkølede kagebund, og kagen pyntet med frugt og flødeskum.

ANANAS:
Vand, citron og sukker koges sammen.
Kornenes skrabes ud af vaniljestangen og tilsættes til lagen sammen med den tomme stang.
Ananassen skrælles og skæres lidt fikst ud i mindre stykker og trækker i lagen en times tid.

NØDDESTEG:

Ingredienser:
125 g ris
1/4 selleri
100 g rasp
3/4 grøntsagsbouillon
1 dl piskefløde
150 g finthakkede hasselnødder
1 bundt hakket persille
1 finthakket løg
1 spsk basilikum
3 æg
Salt

Fremgangsmåde:
Risene koges i ca 40 minutter til de er møre.
Sellerien skrælles, skæres i grove tern og koges godt mør.
Sellerien moses.
Raspen udblødes i bouillon og piskefløde.
Ris, selleri og rasp røres sammen.
Hasselnødder, persille, løg og basilikum røres i.
Æggene deles i hvider og blommer i hver sin skål.
Æggeblommerne røres i.
Blandingen smages til med salt.
Hviderne piskes stive og vendes forsigtigt i blandingen.
Farsen kommes i en aflang form med bagepapir og bages ved 200 grader i 45 minutter (almindelig ovn).

Min personlige dom var faktisk næsten kun godt i dag. Jeg rørte ikke tomaterne, da jeg ikke kan fordrage tomater, men alt andet smagte rigtig godt. Især nøddestegen var jeg helt vild med. Kagen var dog meget sød, så man kan ikke spise meget af den.

Note: Jeg er enormt kræsen, og jeg opfordrer derfor til, at folk selv prøver opskrifterne i stedet for kun at lytte til min mening.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar