tirsdag den 5. november 2013

Vegetarkursus - del 6 af 6

Før jeg starter med at give jer opskrifterne, vil jeg lige sige, at der vil blive en gang nr 7 også med dette vegetarkursus. Som nogen af jer måske husker, så var vores lærer syg på gang nr 2, men det har vist sig, at lokalet også er ledigt i næste uge, så derfor får vi alligevel den sidste gang med.

Med det sagt, så er det tid til opskrifterne.

MAJSSUPPE

Ingredienser:
5-6 kartofler i tern
3 gulerødder i tern
Lidt olie
2 dåser hakkede tomater
Bouillon
Chilipulver
Paprika
250 g majs (frosne/fra pose)
½ dl madlavningsfløde
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Kartofler og gulerødder sauteres i olie.
Tomater, bouillon, chili og paprika tilsættes og suppen småkoger under låg i ca 15 minutter, til kartofler og gulerødder er møre.
Majs og fløde tilsættes og suppen koger i yderligere 5 minutter.
Smag til med chili, paprika, salt og peber.

GULERODS FOCCACIA

Ingredienser:
25 g gær
3 dl lunken vand
1/4 tsk salt
1 spsk olie
100 g durumhvede
100 g grahamsmel
100 g fintrevet gulerod
225 g hvedemel
Olie til pensling
Rosmarin til drys

Fremgangsmåde:
Gæren udrøres i vandet.
Salt, olie, durumhvede, grahamsmel og revet gulerod røres i.
Hvedemelet æltes i lidt ad gangen, til dejen ikke klæber.
Dejen hæver en times tid.
Dejen æltes igennem og formes til 10 flade boller.
Med fingrene laves fire små fordybninger i bollerne.
Bollerne dækkes til og hæver i 20 minutter.
Bollerne pensles med olie og drysses med rosmarin.
Baged ved 200 grader almindelig ovn i ca 15 minutter.

FYLDTE PEBERFRUGTER

Ingredienser:
100 g hakkede hasselnødder
4 peberfrugter
200 g hakket løg
4 fed presset hvidløg
200 g hakket fennikel
Olie
Hakket dild
3 æg
Ca 100 g rasp

Fremgangsmåde:
Nødderne ristes på en tør pande og sættes så til side.
Peberfrugterne skæres igennem på den lange led, og kernerne fjernes.
Løg, hvidløg og fennikel svitses i lidt olie i få minutter.
Blandingen kommes i en skål og afkøles lidt.
Nødder, dild, æg, salt og peber røres i.
Rasp røres i lid ad gangen, til farsen er fast.
Farsen fyldes i peberfrugterne.
Peberfrugterne stilles i et ovnfast fad og sættes i ovnen (almindelig ovn) på 200 grader i ca 20 minutter.

RIS/LINSESALAT

Ingredienser:
2 dl brune ris
1 dl grønne linser
1 hakket rødløg
3 stængler bladselleri i tynde skiver
1 bundt hakket persille
125 g champignon i skiver
1/4 hoved hakket iceberg salat

TIL DRESSING:
½ dl solsikkekerner
4 spsk vand
2 spsk eddike
4 spsk olie
1-2 tsk sennep

Fremgangsmåde:
Ris og linser koges hver for sig.
Solsikkerkernene tørristes på en pande og blendes derefter med de øvrige ingredienser til dressingen.
Dressingen smages godt til med sennep.
Dressingen hældes over de kogte ris og linser, mens de endnu er varme, og lad blandingen trække i 5-10 minutter.
Blandingen hældes over grøntsagerne, og salaten blandes godt rundt.

FRUGT-NØDDE-CHOKOLADEKAGER

Ingredienser:
125 g smør
125 g sukker
85 g sirup
75 g grofthakkede tørrede abrikoser
40 g blandede hakkede nødder
25 g solsikkekerner
80 g grofthakket chokolade
120 g havregryn

Fremgangsmåde:
Smør, sukker og sirup opvarmes i en gryde til smørret er smeltet, og blandingen afkøles derefter.
De øvrige ingredienser kommes i en stor skål, og smør/sukker blandingen røres i.
Dejen fordeles i en godt smurt form på ca 10x23 cm og bages ved 180 grader (almindelig ovn) i ca 30 minutter, til blandingen er gylden i kanten.

PORRETÆRTE

Ingredienser:

TIL DEJ:
75 g hvedemel
75 g grahamsmel
Lidt salt
75 g smør
Lidt koldt vand

TIL FYLD:
2 hakkede løg
2-3 porrer i skiver
Lidt olie
Lidt vand
3 dl creme fraiche
2 æg
Salt og peber
Revet muskat
100 g revet mellemlagret ost

Fremgangsmåde:
Hvedemel, grahamsmel og salt blandes.
Smørret smuldres i.
Dejen samles med lidt koldt vand.
Stilles koldt til fyldet er klart.
Løg og porrer svitses i lidt olie uden at blive brunt.
Lidt vand tilsættes, og grøntsagerne dampes møre under låg.
Creme fraiche, æg og krydderier piskes sammen og smages til.
Dejen rulles tyndt ud og lægges i en smurt tærteform.
Grøntsagerne fordelen på bunden, og creme fraiche blandingen hældes ovenpå.
Osten drysses over.
Tærten bages ved 200 grader (almindelig ovn) i ca ½ time, til den har fået en flot brun farve.

Min personlige dom var, at suppe og tærte var rigtig godt. Brød og kage smagte også godt, men jeg skulle lige vende mig til kagens konfektagtige konsistens først. Fyldet i peberfrugterne var rigtig lækkert. Salaten smagte jeg ikke på, da jeg ikke kan lide halvdelen af det, der er i den.

Note: Jeg er enormt kræsen, og jeg opfordrer derfor til, at folk selv prøver opskrifterne i stedet for kun at lytte til min mening. 

Husk min GIVE AWAY som kører indtil på søndag.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar