tirsdag den 29. oktober 2013

Vegetarkursus - del 5 af 6

Så blev det atter tirsdag og igen tid til vegetarkursus, og som de andre tirsdage har jeg igen opskrifter til jer derude.

GRÆSKARSUPPE MED KANELFLØDE

Ingredienser:
1 løg i kvarte
4 fed hvidløg
Lidt olie
1 rød chili
2 spsk revet ingefær
100 g kartoffel i grove tern
½ kg hokkaido græskar i grove tern
3/4 l grøntsagsbouillon
1 dl piskefløde
½-1 tsk kanel
4 spsk græskarkerner
1 dl hakket persille
Fintrevet skal af ½ citron

Fremgangsmåde:
Løg og hvidløg svitses i olie.
Spidskommen, den hele chili og ingefær tilsættes og svitses med i 1 minut.
Kartofler, græskar og bouillon tilsættes og suppen småkoger under låg i 20 minutter.
Chilien fjernes, halvdelen af fløden tilsættes og suppen blendes til en cremet masse.
Smages til med salt, peber, ingefær og spidskommen.
Den anden halvdel af fløden piskes let (ikke til flødeskum, kun cremet) og smages til med kanel.
Græskarkernerne ristes på en tør pande og blandes med persille og revet citronskal.
Kerner og kanelfløde serveres sammen med suppen.

RUGKRANSE

Ingredienser:
2 dl lunkent vand
3 dl mælk
50 g gær
2 tsk salt
1 spsk olie
250 g rugmel
Ca 400 g hvedemel

Fremgangsmåde:
Vand og mælk blandes i en stor skål.
Gæres smuldres i.
Salt, olie, rugmel og det meste af hvedemelet tilsættes.
Dejen æltes godt igennem og resten af melet tilsættes, til dejen er glat og smidig.
Dejen deles i 16 stykker og trilles ud til 20 cm lange stænger, som formes til kranse.
Sættes på en plade med bagepapir og prikkes med en gaffel.
Dækkes med et klæde og hæver til dobbelt størrelse et lunt sted.
Bages i en 225 grader varm almindelig ovn i ca 20 minutter.

BROCCOLI-OST

Ingredienser:
100 g broccoli
50 g light flødeost
2 spsk fint hakket løg
2 tsk citronsaft
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Broccolien koges i letsaltet vand i 4-5 minutter, kommes i en sigte og afkøles.
Hak broccolien fint.
Rør det sammen med de øvrige ingredienser og smag til.

BULGURPOSTEJ

Ingredienser:
100 g bulgur
200 g groftrevet selleri
2 hakkede løg
Lidt olie
1 groftrevet æble
50 g hakkede hasselnødder
½ dl hvedemel
1 dl mælk
1 tsk salt
Peber
4 tsk basilikum
4 æg

Fremgangsmåde:
Bulguren koges efter forskriften på posen.
Selleri og løg svitses i lidt olie i en gryde.
Æble, nødder, mel, mælk, basilikum, salt og peber tilsættes og varmes igennem i et par minutter.
Gryden tages af varmen.
Den kogte bulgur og æg røres i.
Kommes i en form foret med bagepapir og bages ved 200 grader (almindelig ovn) i 50 minutter.

RØDKÅLSSALAT

Ingredienser:
125 g fintsnittet rødkål
75 g groftrevet selleri
2 æbler i tern
4 tørrede figner i tern
1 dl solsikkekerner
1 dl creme fraishe

Fremgangsmåde:
Alle ingredienser blandes sammen.

LASAGNE MED PORRER OG CHAMPIGNON

Ingredienser:
2 løg i tern
2 fed hvidløg
3 porrer i skiver (ca 2 cm)
250 g champignon
Olie
1 spsk maizena
4 dl mælk
2 dl grøntsagsbouillon
1 tsk timian
1/4 muskat
Salt og peber
Ca 8 lasagneplader
100 g revet ost

Fremgangsmåde:
Løg, hvidløg, porrer og champignon sauteres i lidt olie i ca 10 minutter, til væden fra champignonerne er fordampet.
Rør maizena ud i mælken i en gryde.
Tilsæt bouillon og lad det koge i 2 minutter.
Smag til med timian, muskat, salt og peber.
Grøntsagerne tilsættes og saucen koges igennem.
Sauce og lasagneplader lægges lagvis i et smurt fad, plader først/sauce sidst.
Drys ost henover og bag retten i en 200 grader varm (almindelig) ovn i en halv time.

BØNNE BROWNIES

Ingredienser:
125 g kidneybønner
50 g havregryn
25 g kakao
1/4 tsk salt
100 g sirup
2 spsk muscovadosukker
2 æg
50 g rapsolie
2 tsk vaniljesukker
1/2 tsk bagepulver
75 g mørk chokolade
50 g hasselnødder

Fremgangsmåde:
Kidneybønnerne sættes i blød et døgns tid og koges ca 1 time.
Havregrynene blendes til mel i en foodprocessor.
De øvrige ingredienser på nær chokolade og hasselnødder tilsættes og køres i foodprocessoren, til dejen er glat og jævn.
Chokolade og nødder hakkes groft og vendes i dejen.
Dejen bredes ud i en form på ca 20x20 cm.
Bag kagen ved 175 grader (almindelig ovn) i ca 25 minutter.

Min personlige dom var, at suppen og kransene var rigtig gode. Postejen smagte også godt, men den havde en underlig konsistens. Browniesne smagte også godt men lå tungt. Jeg kunne ikke lide broccoli-osten, rødkålssalaten eller lasagnen.

Note: Jeg er enormt kræsen, og jeg opfordrer derfor til, at folk selv prøver opskrifterne i stedet for kun at lytte til min mening. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar