tirsdag den 24. september 2013

Vegetarkursus - del 1 af 6

Sidste efterår valgte Casper og jeg at melde os til et vegetarkursus sammen. Ikke fordi vi er vegetarer eller har planer om at blive det, men fordi vi gerne ville prøve at få på et madkursus, og det var det, der lød mest spændende og passede bedst ind i vores uge dengang. Det viste sig at være kanon hyggeligt. Lærer Gitte gik meget op i at møde vores behov og arrangere opskrifter efter, hvad vi gerne ville lære at lave. Helt igennem en fantastisk lærer var hun. Vi har derfor valgt at gentage successen igen i år, og i dag har vi netop været af sted den første gang. Jeg har besluttet mig for at lave et lille blogindlæg efter hver gang med alle opskrifterne, hvis nu andre derude kunne tænke sig at prøve tingene.

KARTOFFELSUPPE MED KÅL OG RØD CARRYPASTA

Ingredienser:
2 løg
4 kartofler
1 gul peberfrugt
4 tomater
250 g hvidkål
4 hvidløg
Lidt olie
3-4 tsk rød carrypasta
2½ dl kokosmælk
½ l grøntsagsbouillon
Salt

Fremgangsmåde:
Skær løg, kartofler, peberfrugt, tomater og hvidkål i mindre stykker. Steg det lidt i olien i en gryde. Tilsæt kokosmælk og bouillon og lad det koge under låg i 15 minutter. Smag til med salt. Blend suppen til en cremet konsistens.

TYRKISKE AUBERGINER

Ingredienser:
1 aubergine
1 løg
1 tomat
Lidt olie
1 tsk basilikum
½ dl hakket persille
½ sammenpisket æg
2 spsk revet ost
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Auberginen kommes i kogende vand og koges i 5 minutter.
Den afkøles, halveres og udhules. (Skær med en kniv og udhul med en ske.)
Løg og tomater hakket og sauteres i lidt olie.
Basilikum og persille tilsættes på panden.
Æg og ost piskes sammen i en skål.
Grøntsagerne fordeles i auberginen.
Salt og peber drysses over.
Æg/osteblandingen hældes hen over.
Bages i ovnen i 30 minutter på 180 grader.

FLADE MADBRØD

Ingredienser:
1 l lunkent vand
25 g gær
2 tsk salt
750 g hvedemel
100 g durumhvede
Olie til pensling
Tørrede krydderurter / hvidløg til pynt

Fremgangsmåde:
Gæren udrøres i vandet.
Salt tilsættes.
Hvedemel og durumhvede æltes i til dejen ikke klistrer.
Dejen dækkes til og stilles til hævning et lunt sted et par timer.
Dejen æltes igennem og deles i 5 stykker.
Udrul stykkerne til ca 10x20 cm og læg dem på bagepapir.
Dæk dem til og lad dem hæve i 25 minutter.
Rids dejen, pensl den med olie og drys krydderrier og hvidløg over.
Bag dem på 225 grader i ca 12 minutter.

KIDNEY HUMMUS

Ingredienser:
1 dl tørrede kidneybønner
2 fed hvidløg
½ tsk spidskommen
1 tsk timian eller oregano
1-2 tsk citronsaft
1 tsk tamari eller soja
Salt

Fremgangsmåde:
Kidneybønnerne sættes i blød et døgns tid.
Kog bønnerne en times tid til de er godt møre.
Blend bønnerne med de øvrige ingredienser.
Server på et stykke knækbrød.

DADELMAKRONER

Ingredienser:
1 æggehvide
65 g sukker
125 g hakkede dadler
125 g finthakkede mandler
25 g hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde:
Æggehviden piskes meget stiv.
Sukker, dadler, mandler og chokolade vendes i.
Sættes som toppe på en bageplade.
Bages ved 175 grader i 12-14 minutter.

Min personlige dom var, at suppen, brødene og kagerne var rigtig lækre. Auberginen og hummus var jeg ikke så vild med.

Note: Jeg er enormt kræsen, og jeg opfordrer derfor til, at folk selv prøver opskrifterne i stedet for kun at lytte til min mening. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar