onsdag den 3. oktober 2012

Anderledes kager

I vores hjem er onsdag slikdag. Jeg kan godt lide at bage, og ofte bliver det derfor det, der bliver serveret på denne dag. I dag faldt valget på at prøve at lakridskage. Jeg viste den frem på facebook, hvor jeg har en billedmappe kaldet "hjemmelavede lækkerier og retter". Bloggeren Mønneberg skrev en kommentar, at hun synes, jeg skulle blogge om mine kager, fordi jeg ofte tør prøve anderledes kager. Og hvorfor egentlig ikke? Ikke at jeg vil begynde at lege kagekone på min blog, men jeg har jo prøvet nogle anderledes opskrifter og også opfundet et par stykker selv, og jeg vil lige dele dem alle i et blogindlæg til jer kageelskere derude.

Først opskrifter jeg har prøvet, som er lavet af andre mennesker.

LAKRIDSKAGE

Ingredienser:
225 g smør
450 g brun farin
3 æg
3 spsk lakridspulver
270 g hvedemel
1½ tsk bagepulver

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader.
Beklæd en bradepande på omkring 25x35 cm med bagepapir.
Smelt smør og brun farin i en gryde ved svag varme.
Slå æggene ud i en skål.
Pisk smørblandingen sammen med æggene.
Tilsæt lakridspulver og pisk videre.
Sigt hvedemel og bagepulver i blandingen og rør dejen sammen.
Fordel dejen i bradepanden og bag kagen i ca 25 minutter.


 













BROMBÆRKAGE

Ingredienser:
3½ dl brombær
400 g mel
300 g sukker
2 tsk bagepulver
½ tsk kanel
5 dl creme fraiche 18%

200 g smeltet smør 3 æg
1 dl hakkede valnødder

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader.
Smør en springform.
Skyl dine brombær og lad dem dryppe godt af.
Bland mel, sukker, bagepulver og kanel i en stor skål.
Tilsæt creme fraiche, æg og det smeltede smør og rør godt rundt.
Bland valnødder og brombær ind i dejen.
Hæld dejen i formen og sæt den med det samme på midterste rille i ovnen. (Hæver den først på køkkenbordet, falder den sammen før eller siden.)
Bag den i ca 55 minutter.
















RØDBEDE/CHOKOLADE MUFFINS

Ingredienser:
150 g smør
200 g mørk chokolade
3 æg
225 g sukker
200 g fintreven rødbede
1 spsk vaniljesukker
275 g hvedemel
2 tsk bagepulver

Fremgangsmåde:
Smelt smør og hakket chokolade over svag varme.
Pisk æg og sukker hvidt og skummende og rør rødbede og vaniljesukker i.
Vend hvedemel, bagepulver og chokoladesmør i æggemassen.
Kom dejen i muffinsforme og bag dem ved 175 grader i ca 30 minutter.
















CHOKOLADE/AVOCADO KAGE MED AVOCADO FLØDESKUM

Ingredienser:
Kage:
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt
65 g hakkede valnødder
100 g hakket mørk chokolade
2 avocadoer
1 dl honning
Saften fra 1 stor appelsin
1 æg
1 dl yoghurt neutral

Flødeskum:
3 avocadoer
½ kop sukker
Saften fra 3 citroner
½ liter fløde

Fremgangsmåde:
Kage:
Sæt ovnen på 180 grader.
Bland mel, bagepulver, salt, chokolade og valnødder i en skål.
Pisk kødet fra avocadoerne, honninh, appelsinsaft, æg og yoghurt omhyggeligt i en anden skål.
Hæld avocadoblandingen over i den anden skål og brug en håndmixer til at piske ingredienserne sammen.
Hæld dejen i en springform.
Bag kagen i 35-40 minutter.

Flødeskum:
Mos kødet fra avocadoerne.
Tilsæt citronsaft og sukker.
Pisk fløden til flødeskum i en anden skål.
Vend forsigtigt avocadomosen i flødeskummet.
















MARS BAR KAGE

Ingredienser:
3 mars bar
85 g margerine
1 spsk gylden sirup
5 små kopper rice krispies
300 g mørk chokolade

Fremgangsmåde:
Skær mars barene i små stykker og smelt dem i en gryde sammen med margarine og sirup.
Når det hele er smeltet, tilsættes rice krispies, og der røres godt rundt, til alle rice krispies er dækket af den smeltede blanding.
Hæld det hele i en springform og stik en gaffel ned langs siden hele vejen rundt.
Smelt chokoladen og hæld det over kagen.
Sæt kagen i køleskabet til den er stivnet og server den.
















CITRONTÆRTE

Ingredienser:
DEJ:
125 g smør
90 g sukker
1 æg
250 g mel

FYLD:
2 æg
4 æggeblommer
180 g sukker
2 dl piskefløde
Saften fra 2 citroner

TILBEHØR:
Flormelis
Creme fraiche

Fremgangsmåde:
DEJ:
Bland alle ingredienserne i en skål.
Ælt det sammen så dejen lige akkurat hænger sammen.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og placer den i et tærtefad.
Sæt den i køleskabet i 20 minutter.
Tænd ovnen på 190 grader og lad den varme op imens.
Sæt tærtefadet på midterste rille og forbag bunden i 15 minutter.
Lav fyldet imens.

FYLD:
Pisk æg, æggeblommer og sukker sammen i en skål.
Rør piskefløden i.
Tilsæt citronsaften.
Si blandingen ned i en kande eller en anden skål.
Når bunden er forbagt, skrues ovnen ned på 110 grader, og tærtefadet flyttes til nederste rille.
Hæld forsigtigt fyldet ned i tærtefadet.
Luk ovnen og lad tærten bage i 1½ time, så fyldet næsten er helt fast.
Lad den køle helt af før servering.

Pynt med flormelis på toppen og server med creme fraiche til.
















ENGELSK KIRSEBÆRKAGE

Ingredienser:
175 g smør
175 g sukker
3 æg
250 g mel
2 tsk bagepulver
2-3 spsk kakao
380 g henkogte kirsebær
50 g valnødder

GLASUR:
2 dl flormelis
Kirsebærsaft

Fremgangsmåde:
Kom kirsebærrene i en sigte til afdrypning. (Gem saften til kagen.)
Rør den blødgjorte smør let og luftig med sukker.
Rør æggene i et af gangen.
Bland mel med bagepulver og kakao og sigt det i æggemassen.
Hæld 3/4 dl kirsebærsaft i.
Halver kirsebærrene og kom dem i dejen med groft hakket valnødder.
Bland alle tingene sammen.
Hæld dejen i en smurt kageform eller springform.
Kagen bages ved 160 grader i ca. 1 1/4 time.
Kagen skal afkøles før den vendes ud af formen.
Drysses med sigtet flormelis eller smøres med glasur.

Glasur:
Flormelis og lidt kirsebærsaft eller vand røres sammen.
Pyntes med lidt hele bær.
















GULEROD/FERSKEN MUFFINS MED MANDELGLASUR

Ingredienser:
Dej:
300 g smør eller margarine
400 g sukker
4 æg
250 g reven gulerod
500 g ferskner fra dåse
½ dl ferskensaft
200 g kokosmel
3 tsk bagepulver
1 spsk vaniljesukker
350 g mel

Glasur:
200 g flormelis
2-3 dråber mandelessens
1/4 dl kogende vand

Fremgangsmåde:
Blend ferskner og ferskensaft.
Riv gulerødderne.
Smelt smørret/margarinen og bland det med sukkeret.
Rør æggene i et af gangen.
Tilsæt gulerødder, fersken, kokosmel, vaniljesukker og bagepulver.
Rør det godt sammen.
Tilsæt melet.
Fordel dejen i muffinsforme. (Der er nok dej til to bradepander med forme på.)
Bag dem i 20 minutter på 200 grader.
Lad dem køle af.
Overtræk dem med glasur.































CITRON/MANDEL MUFFINS

Ingredienser:
DEJ:
125 g blødt smør
2 dl sukker
2 æg
4 dl mel
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
3 spsk citronsaft
40 g hakkede mandler

GLASUR:
50 g blødt smør
2 dl flormelis
Revet usprøjtet citronskal
1 tsk mandelessens

Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker til det er helt hvidt.
Pisk æggene i et af gangen.
Vend mel, bagepulver og vaniljesukker i.
Tilsæt mælk, citronsaft og hakkede mandler.
Kom massen i muffinsforme.
Bag på 175 grader i 25 minutter.
Vent til muffinsne er kølet af med at putte glasur på.

Glasur:
Pisk smør og flormelis helt hvidt.
Tilsæt citronskal efter smag.
Hæld mandelessens i.
Kom glasuren på kagerne og pynt med lidt ekstra citronskal oven på.

































Og nu til nogle kager, jeg selv har opfundet.

KAFFEKAFE A LA MISSY

Ingredienser:
150 g smeltet smør
150 g sukker
2 æg
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
2 dl kaffe
200 g mel

Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en gryde.
Pisk smør og sukker sammen.
Tilsæt æg.
Tilsæt bagepulver og vaniljesukker.
Hæld kaffen i.
Tilsæt mel.
Smør en lille kageform og hæld dejen i.
Bages på 175 grader i 45 minutter.

Glasur
Flormelis og mælk. En sød kontrast til kaffesmagen i kagen.

(Billedet er uden glasur for at vise, hvordan den ser ud, når den er færdigbagt.)
















CHEESECAKE MED JORDBÆR

Ingredienser:
200 g digestive kiks
70 g smør
500 g græsk yoghurt
500 g jordbær (optøet)
100 g sukker

Fremgangsmåde:
Knæk kiksene til små krummer.
Smelt smørret i en gryde.
Bland smør og kiks sammen og hæld det i et tærtefad, hvor bunden bliver glattet så meget ud som muligt.
Forbag bunden i 10 minutter på 200 grader.
Hæld jordbærrene i et dørslag til afdrypning imens.
Tag bunden ud.
Fordel forsigtigt yoghurten over den. (Vær meget forsigtig da bunden let kan gå i stykker.)
Fordel jordbærrene oven på yoghurten.
Drys med sukker over bærrene.
Bag kagen i 20 minutter på 200 grader. 

(Kagen fungerer også med en hindbær/blåbær blanding oven på i stedet for jordbær.)

















ESPRESSOKAGE

Ingredienser:
3 spsk espresso pulver
3 spsk kogende vand
2,5 dl kaffefløde
2 æg
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
100 g smeltet smør
1 tsk vaniljesukker
100 g mørke overtræksknapper

Fremgangsmåde:
Bland espresso pulver og kogende vand sammen og hæld det i en skål.
Tilsæt kaffefløde, æg, smeltet smør, bagepulver, mel, sukker og vaniljesukker og rør godt rundt.
Tilsæt chokoladeknapper og vend dem forsigtigt i dejen.
Smør en lille form og hæld dejen i.
Bages ved 175 grader i 45 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar